Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Ο βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης  προέβη στην παρακάτω δήλωση, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Δημάρχου Λήμνου δια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λήμνου στις 07/02/2013:

«Δεν επιζητώ από τον κ. A. Χατζηδιαμαντή καμμία αναγνώριση για το μεγάλο και μοναδικό έργο της δημόσιας υποδομής που δημιουργήθηκε στη Λήμνο – γιατί σαφώς δεν γνωρίζει την ιστορία του.

Μπορεί, όμως, να αποταθεί στον οποιονδήποτε πολίτη του νησιού για να τον ενημερώσει πότε, πώς και υπό ποίους δημιουργήθηκε. Και είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να επιτιμά εκπροσώπους του Κοινοβουλίου στηριζόμενος σε ανακρίβειες τις οποίες δεν μπαίνει στον κόπο καν να επαληθεύσει.

Αναφορικά με το σήμερα και την κοινοβουλευτική μου δράση, του προτείνω να ενημερωθεί καλύτερα, καθώς άλλωστε αυτοαναιρέθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της επίμαχης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μέλη του με ενημέρωσαν. Ειδικότερα, για τη Δ.Ο.Υ. Λήμνου, έσπευσε να καταγγείλει, χωρίς να γνωρίζει ότι:

- Υπήρξε συμφωνία να κατατεθεί κοινή τροπολογία απ' όλους τους βουλευτές του νομού για τις Δ.Ο.Υ. Λήμνου και Καλλονής, αλλά όλως αιφνιδίως (!) κατετέθη τροπολογία από 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις Δ.Ο.Υ. των Νησιών, με την οποία προβλεπόταν η παράταση λειτουργίας τους μέχρι 14/01/2014.

- Παρ' όλ' αυτά, ενεχυρίασα γραπτώς την κατά τη γνώμη μου ορθή διατύπωση της τροπολογίας στο συνάδελφο βουλευτή Γιάννη Ζερδελή, σε συνεννόηση με τον επίσης συνάδελφο Π. Βογιατζή.

- Βεβαίως, ο ίδιος κατέθεσα πολύ πριν - από τις 22/10/2012 - σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών και κατ' επανάληψη τοποθετήθηκα δημόσια.

Διάφανη και σαφής υπήρξε η στάση μου.

Χωρίς παραλείψεις ή ολιγωρία από εμένα.

Δημαγωγική υπήρξε η προς εμένα συμπεριφορά του κυρίου Δημάρχου, στηριζόμενη σε ανακρίβειες για λόγους που δυστυχώς γίνονται κατανοητοί….»